Home Wat is GWWweb.nl Uw site toevoegen Pers Contact

Wat is GWWweb?

Stichting GWWweb

Stichting GWWweb is opgericht in 1998 met als doel het bekend maken en bevorderen van het gebruik van internet door de Grond-, Weg- en Waterbouwbranche.

Internet werd in de vorige eeuw gezien als iets voor nerds en zeker niet iets wat nuttig kon zijn voor de GWW-sector. Inmiddels is dat idee bijgesteld en wordt internet ook volop door de GWW gebruikt.

GWWweb database

In de afgelopen decennia heeft de stichting GWWweb een database bijgehouden met uiteindelijk ruim 5.000 websites van GWW-bedrijven op www.gwwweb.nl. Met de komst van Google is de noodzaak van deze database langzaam afgenomen. Maar juist door het succes van Google is het vinden van relevante GWW informatie een stuk lastiger geworden. Een zoekopdracht als 'sluisdeuren' in Google geeft bijna 100.000 resultaten met het shantykoor 'De kreunende Sluisdeuren' op nummer 1. Leuk maar misschien niet wat u zoekt.

Koppelen met Google

Door de database van GWWweb te koppelen met Google zoekt u op GWWweb.nl met de techniek van Google alleen in GWW sites naar 'sluisdeuren' en heeft u de eerste 100 relevante links gevonden. De 'rommel' is eruit gefilterd.

Terug naar 1.800 links

De database van GWWweb is overigens ook 'gezuiverd'. In de eerste jaren van het internet maakten medewerkers van vooral aannemingsbedrijven eigen websites voor hun werkgever. Nu de meeste bedrijven en eigen website hebben worden deze probeersites niet meer onderhouden en zijn ze ook verwijderd uit de database. Hetzelfde geldt voor dubbele links en links naar bedrijven die inmiddels niet meer bestaan. Van 5.000 links terug naar 1.800 links. Nieuwe links zijn natuurlijk welkom via site-toevoegen.

Toekomst GWWweb

Stichting GWWweb heeft zich voor de periode tot 2015 gericht op drie pijlers:

1. GWW-banen en -opleidingen

De vacturebank van InfraMatch op GWWweb.nl is al jaren een begrip. We blijven samenwerken met InfraMatch/JobTec en proberen ook meer samenwerking te krijgen met GWW/Infra gerelateerde opleiders.

2. GWWweb database

De koppeling van GWWweb met Google resulteert in ruim 1.800 sites met meer dan een miljoen GWW/Infra gerelateerde webpagina's. Toch blijkt dat een relatief groot aantal kleinere bedrijven nog geen website hebben. Stichting GWWweb wil een service opzetten waarmee ook deze bedrijven makkelijk op het internet aanwezig kunnen zijn.

3. GWW aanbestedingen

Een immens deel van de opdrachten in de infrastructuur is afkomstig van de overheid. Tegenwoordig worden bijna alle grotere opdrachten dan ook aanbesteed via internet. Deze digitalisering heeft ook invloed op het spel van aanbesteden en gunnen. Via GWWweb vindt u antwoord op termen als Europese Normbedragen, EMVI of Risico-analyse.

Infranieuws